Scotts i BingoLotto

Efter snart 30 år tillsammans har dansbandsgiganterna Scotts etablerat sig som en av de större inom sin genre. Under lika lång tid har de spridit dansfeber runtom i landet. Dags att stretcha rejält, för den 2 februari, kl. 18.00 i TV4, bjuder de in till dans i BingoLotto!

Bandets stora genombrott följde i och med deras medverkan Dansbandskampen 2008, där de överöstes med kärlek och lovord. Andraplatsen skulle visa sig vara starten på en uttalad satsning mot att bli ett heltidsband. Och så blev det. Samma år gav man ut albumet ”På vårt sätt”, som tidigt toppade den svenska albumlistan och som sedermera tilldelades platinacertifikat efter 40 000 sålda exemplar. Året därpå äntrade man för första gången Melodifestivalens scen, med låten “Jag tror på oss”, skriven av bland andra Ingela Pling Forsman, som tog sig till Andra chansen. Låten vann stor kärlek bland folket och innebär ett ytterligare kliv i framgångssagan som är Scotts.

Vid hela sex tillfällen har bandet, och dess medlemmar, förärats med utmärkelser på den mycket etablerade dansbandsgalan Guldklaven. Man har även utsetts till arrangörernas favorit både 2012 och 2013. Totalt har man gett ut 3 album, varpå fem låtar har figurerat på Svensktoppen.

Med lite drygt 170 000 lyssnare per månad på Spotify är det enkelt att förstå Scotts storhet på dansbandsscenen.

Söndagen den 2 februari 2020, kl. 18.00, gästar de BingoLotto!

Leave a Reply