Scout Gaming ingår avtal med Bet Entertainment Technologies

Scout Gaming Group har ingått ett avtal med Bet Entertainment Technologies om att leverera bolagets Daily Fantasy Sports-plattform.

Avtalet ger Bet Entertainment Technologies full tillgång till Scout Gamings DFS-plattform som gör det möjligt för dem att erbjuda en komplett Daily Fantasy Sports-lösning till alla sina kunder på den internationella marknaden.

Scout Gamings plattform förväntas integreras i produktutbudet på Vivagol-plattformen under första halvåret 2020. Bet Entertainment Technologies har en B2C-licens på Malta och har en kraftigt växande verksamhet i Sydamerika. Koncernen är också aktiv i Portugal med bet.pt, som anses vara den största sportoperatören i landet.

”Jag är nöjd med att nå en överenskommelse med marknadsledaren i Portugal, de har på mycket kort tid skapat sig en ledande position och de kommer säkerligen att prestera bra i hela Sydamerika”, kommenterar Scout Gamings vd, Andreas Ternström.

I samband med avtalet förväntas Scout Gamings plattform integreras mot SBTech-plattformen. SBTech genomgår för närvarande en fusion med DraftKings genom den Nasdaq-noterade enheten Diamond Eagle Acquisition Corp.

Avtalet förväntas ha måttfull inverkan på Scout Gamings intäkter under 2020, men har potential att ha en betydande effekt på intäkterna under kommande år, beroende på hur snabbt utrullningen sker i regionerna och i vilken omfattning andra produkter i Scout Gamings utbud lanseras.

Scout Gaming Group är en ledande plattformsleverantör av Daily Fantasy Sports-spel. Bolaget tillhandahåller skräddarsydda anpassade nätverksspel för spel- och mediabolag. Koncernens huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige och det operationella kontoret ligger i Bergen, Norge. Bolaget har även ett eget statistikcenter i Lviv, Ukraina samt ett försäljningskontor förlagt på Malta. Koncernen sysselsätter cirka 50 medarbetare, från utvecklare, designers, QA, affärsutvecklare till projektledare och försäljningsorganisation. Scout Gaming strävar efter att ge sina kunder chansen att erbjuda slutanvändarna den bästa möjliga spelupplevelsen.

Leave a Reply