De populäraste vadslagningsspelen

Att slå vad om fenomen som idrott och andra evenemang härstammar tillbaka till antikens Grekland. Det har alltid varit ett sätt att enkelt och snabbt kunna tjäna en liten slant – det vill säga om man har turen på sin sida. I dagens läge är det lättare än någonsin att spela olika vadslagningsspel, då man lätt kan göra det hemifrån eller med hjälp av sin mobil. 

I den här artikeln tittar vi närmare på några av de mest populära spelen att slå vad om. 

Äldre vadslagningsformer fortfarande populära 

Att spela på hästsport som hästkapplöpning eller trav blev den populäraste sporten att spela på under 1800-talet och dess popularitet håller i sig än idag. Mest spelas det på hästar i Storbritannien, Hong Kong och Förenta Arabemiraterna. 

För den äldre generationen både i Europa och USA är det bingo som gäller. Spelet gillas både för dess simplicitet men också för den sociala aspekter som hör spelet till. Även om spelet generellt sett inte räknas som ett vadslagningsspel så har det genom olika nätkasinon börjat förekomma onlineversioner av spelet som det går att slå vad om. 

Fysisk och virtuell lagsport 

Sedan lanseringen av lagsporter under 1900-talet har intresset för vadslagning inom dessa ökat enormt. Det går att slå vad om nästan vad som helst inom de olika grenarna och inte bara vilket lag som kommer vinna matchen i fråga. Det går att slå vad om vilken spelare som kommer att göra vilket mål, få en utvisning eller bli vald till matchens viktigaste spelare. 

Genom tekniska utvecklingar inom bettingsidor på nätet, har det också blivit möjligt att skapa sina egna lag att spela på i vad som kallas fantasiligor. Konceptet går ut på att man själv komponerar ihop ett fantasilag av spelare från olika lag i en turnering eller liga. Sedan slår man vad om hur det kommer gå i matcherna med utgångspunkt i sitt eget lag. 

Vadslagning om politik och aktuella händelser 

I och med att det är så enkelt att slå vad om saker och ting har det blivit populärt att slå vad om nästan vad som helst som händer i samhället. Detta är ett vanligt fenomen inom politiken där man ska slå vad om utkomsten av olika val. Till exempel så slogs det flitigt vad om ifall Brexit-omröstningen skulle passera och många satsade på att Donald Trump skulle bli president i USAs presidentval 2016. Att spela på politik kan bli ett problematiskt fenomen om flera börjar spela för att vinna på sina odds, istället för att rösta på vad man anser vara bättre för samhället. 

Andra evenemang som det spelas flitigt på är utkomsten i olika musiktävlingar eller talangjakter. Igen så är det inte bara vinnaren man kan spela på utan utkomsten av olika deltävlingar eller vem som kommer få lämna veckans program. Under galor och prisceremonier såsom Oscarsgalan kan man slå vad om vem som kommer gå hem med statyetterna och oddsen går höga när det är dags att utse vinnarna av Nobelpriserna. 

Mycket tyder på att vadslagning kommer fortsätta vara populärt i många år till och möjligheterna blir bara flera i och med att teknologin och samhället utvecklas.